Bygg Din egen flytbrygga, både enkelt och kul!


Hela familjens samlingsplats. För bad och sol. Och för tillandning med den öppna båten.

Nya bryggan, flytblock levereras nu svarta. Dessa bilder från Friluftsfrämjandet.
 
 Flytbryggan för Dig.
Du bygger bryggan för dina behov och Du kan anpassa måtten på bryggan inom vissa ramar.

Lätt att bygga
Bryggan byggs från ett håll utan att behöva vändas. En man kan bygga flytbryggan även om vissa operationer är lättare att utföra om man är två.

Stark konstruktion
Bryggan är konstruerad för att tåla hård tag och vi har levererat flytbryggor i byggsats under snart sex år och vi har aldrig haft någon reklamation.
Faktum är att dessa skruvade bryggor håller mycket bättre än motsvarande spikade.

Förankring av bryggan
Bryggan kan förankras endast till land. Två landarmar och ett krysstag håller bryggan på plats. Bryggan kan därför lätt lösgöras. Vill man dock tillägga med en täckt båt så rekomenderar vi kompletterande förankring längst ut.

Vinter och is
Bryggan är avsedd för att ligga kvar i isen men skall placeras på ställe där inte isen driver.

Syrafasta beslag
Alla ingående metalldelar såsom hörnbeslag, beslag till armar, bultar till dessa och skruvar och muttrar samt alla andra fästdetaljer är tillverkade i syrafast stål med något undantag, tex vajer som är i rostfritt. Det innebär att bryggan fungerar utmärkt i den mest korrosiva miljö

Transport
Eftersom bryggan kommer i delar så är det enkelt att transportera hem den med bil eller båt.

Byggsatsens innehåll:
Allt ingår till själva bryggan utom virke. Levereras med 6 eller 8 st flytblock, hörnbeslag och beslag till armarna som går in mot land, alla andra beslag som inte syns samt alla fästdetaljer typ skruvar mm (detaljerad lista under rubrik Data...)

Tryckimpregnerat virke
Virket köper Du hos din lokala bygghandlare. Komplett instruktion om virkesdimensioner, kapmått och monteringsanvisningar mm medföljer.
Virkesdimensionerna finns hos alla bygghandlare. Flytbryggor behöver inte ha någon speciell impregneringsklass som man kan tro.

Variabel storlek
I en medföljande tabell finns grundmåtten, du lägger sen till de avvikelser Du önskar, tex om Du vill ha bryggan 200 mm längre, då ska alla mått märkta med X bli 200 mm längre osv.

Tillkommer
Själva infästningsöglan i land och schackel för koppling av landarmar medföljer inte då förutsättningarna för varje brygga varierar.
Ej heller ingår delar för landgång men exempel på hur Du bygger en sån finns med i byggbeskrivning.